Pazar, Temmuz 10, 2011

BİS ENERJİ İŞ BAŞVURUSU

BİS ENERJİ İŞ BAŞVURUSU

Bis Enerji işe alım süreci hakkında bilgilerin yer aldığı Müstahdem.com sayfasıdır.

Bis Enerji, 1992 senesinde ortaklarının çalışma alanları için elektrik ve ısı ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla elektrik enerjisi üretim ve iletim tesisleri kurup işletmek için “Elektrik Üretim Otoprodüktör Grubu” ismi altında kurulmuş bir Anonim Şirkettir. 4628 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu çerçevesinde EPDK izni ile yeni piyasa şartlarına uyum kapsamında şirket ünvanı 2005 senesinde Bis Enerji Elektrik Üretim A.Ş. olarak değiştirilmiştir.

Ulusal Elektrik sistemine doğrudan bağlı Şirketin elektrik üretim tesisleri aşağıdaki vasıfları taşır;
• Mevcut müşterilerinin elektrik enerjisi ihtiyaçlarının hepsini karşılar.
• Üretim fazlası elektrik enerjisini serbest elektrik piyasası içinde serbest tüketiciye, toptan satış ve perakende satış şirketlerine satar.
• Isı ihtiyacı için gerekli olan buhar ve sıcak suyu; Ara buhar, Egzost buharı ya da bunların kombinasyonu biçiminde genel ısı çevrimi bilançosu içinde yüksek verimlilikte temin eder.
Bis Enerji Türkiye’de 410 MW Kurulu gücü ile aynı saha içinde çalışan serbest piyasada faaliyeti olan en büyük özel sektör elektrik üretim santralidir. Müşterilerinin ihtiyacı olan kesintisiz, kaliteli ve güvenilir elektrik enerjisini ekonomik olarak temin etmek üzere 1993 yılında faaliyete geçmiştir.

2001 yılı Şubat ayında 4628 sayılı Elektrik Piyasası Kanununun yürürlüğe girmesi ile ülke genelinde oluşturulmaya çalışılan serbest rekabetçi bir elektrik piyasası içinde Şirketin iyi bir rolü olması amacı yanında mevcut müşterilerinin ve serbest tüketici nitelikli tüketicilere olan tedarik yükümlülüğünü yerine getirmek üzere 2003, 2004 ve 2005 yıllarında 46,5 MW gücünde 3 adet gaz türbini devreye alınmıştır. Ayrıca 2003 yılında Elektrik Piyasası Düzenleme Kurumundan 254,5 MW kurulu güç üzerinden 10 yıllık elektrik üretim ve satış lisansı alınmıştır.

362 MW’lık kurulu güce sahip elektrik üretim santralinin 2.bloktan oluşan üretim gruplarının yedeği olmak üzere 2006 yılında 48 MW kurulu gücünde 1 adet GT satın alınmış ve toplam kurulu güç 410 MW’a çıkmıştır. Bu gaz türbini 2 blok halinde çalışacak 362 MW kombine çevrim santralini dengeleme birim sıfatıyla ilave güç olarak devreye alınmaktadır.

Bis Enerji Organize Sanayi içinde faaliyet gösteren Nergis ve Bisaş gruplarına ait Tekstil fabrikalarının elektrik enerjisini sahasındaki 34,5 kV şalt tesisinden, Organize Sanayi Bölgesi dışında bulunan 264 adet serbest tüketici nitelikli müşterilerinin Elektrik enerjisi ihtiyacı ile DUY’a göre PMUM’a satılan elektrik enerjisi TEİAŞ ve TEDAŞ enerji nakil hatlarını kullanarak karşılanmaktadır. Organize Sanayi Bölgesinde 3 adet fabrikaların müstakil olarak enerji nakil hatları bulunmaktadır.

Üretilen net elektrik enerjisinin % 2’lik kısmı Organize Sanayi içindeki müşterilere, % 98 TEİAŞ ve TEDAŞ iletim hatlarına sistem kullanım bedelleri ödenmek ve kayıpları karşılamak suretiyle Organize Sanayi dışındaki 264 adet serbest piyasadan serbest tüketici niteliği ile elektrik alan abonelere ve DUY çerçevesinde PMUM’ne satışı yapılmak sureti ile verilmektedir. Organize Sanayi dışındaki abonelerin tüketimleri sisteme verilen enerjiden mahsup edilmektedir. Üretilen Enerji’ nin fazlası ise 4628 sayılı kanuna ve PMUM’nin kurallarına göre serbest tüketicilere, PMUM’ne, Görevli Şirket’e veya piyasa oyuncusuna ikili anlaşmaların belirlediği fiyat ile satılabilmektedir.



Üstte yer alan bağlantıyı tıkladığınız zaman açılacak olan sayfada online iş başvurusu yapabilirsiniz.

*ilanlar-basvurular.blogspot.com tarafından hazırlanan bu sayfa yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Sitemizin kurumlar ile bağlantısı yoktur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ilanlar-basvurular.blogspt.com personel, eleman, iş başvuru, memur alımı, akademik personel alımı,işçi alımı üzerine güncel haberleri ve ilan duyurularını takip edebileceğiniz kapsamlı bir sitedir. Bu kısımdan yorum yapmak için yorumlama biçiminden adı/url yazan kısmı seçin. Url kısmını boş bırakabilirsiniz.

Bu kısımdan bizlere yorumlarınızı iletebilirsiniz. Sitemizin adı geçen firmalar ile herhangi bir bağlantısı yoktur. Sitemiz yalnızca iş başvuru sayfalarının bir araya getirilmesi ile oluşturulmuştur. Bu sayfaya yorum yaparken telefon vs. gibi kişisel bilgilerinizi girmeyin.