Cumartesi, Temmuz 09, 2011

ERBAKIR İŞ BAŞVURUSU

ERBAKIR İŞ BAŞVURUSU

Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında yer alan Erbakır'da işe alım sürecinin işleyişi hakkında bilgiler yer almaktadır.

Erbakır İnsan Kaynakları Politikaları

• Firma Kültürünü Vizyona Uygun Geliştirmek
• Doğru İnsanın Doğru İşte Çalışmasını Sağlamak
• Motive olmuş, Sadık Elemanlar Yaratmak ve Devamlılığı Sağlamak
• Açık ve Etkin İletişim Ortamı Oluşturmak
• İşgücü Planlamasında Aktif ve Etkin Rol Oynamak

Personel Bilgileri

Mavi Yaka Eleman Sayısı : 442
Beyaz Yaka Eleman Sayısı : 143
Erkek Eleman Sayısı : 561
Bayan Eleman Sayısı : 24
Doktoralı Eleman sayısı : 1
Doktora Öğrencisi Eleman Sayısı:2
Yüksek Lisans Mezunu Eleman Sayısı : 10
Yüksek Lisans Öğrencisi Eleman Sayısı: 6
Lisans Mezunu Eleman Sayısı : 82
Meslek Yüksek Okulu Mezunu Eleman Sayısı : 57
İlköğretim Mezunu Eleman Sayısı : 61
Lise Mezunu Eleman Sayısı : 45
Endüstri Meslek Lisesi Mezunu Eleman Sayısı : 330

Çalışma Koşulları

Üretim hatlarındaki bütün operatörler ve vardiya amirleri ile temizlik ve yemekhane personeli vardiyalı olarak çalışmaktadır. Vardiyalı olarak haftada 6 gün ve 07:30 – 15.30, 15.30 – 23.30 ve 23.30 – 07.30 saatleri arasında diğer elemanlar ise haftada 5 gün ve 08:30 – 18:30 saatleri arasında olmak üzere aylık 225 saat çalışmaktadır. Beyaz yaka elemanlarının senelik performans değerlendirme görüşmeleri hem bire bir görüşme hem de “Geliştirme Merkezi” inde yapılan simülasyon ve mülakat sonuçlarına göre belirlenmektedir. Performans değerlendirme görüşmeleri sonrası senelik eğitim programı ve senelik ücret zam oranı belirlenmektedir.

İmkanlar

Ücret artışı senede bir defa olmak üzere takvim yılı başlangıcında yapılmaktadır. Ücret artışında BY için HAY GROUP MY için ise MİDS ücret yönetim sistemleri uygulanmaktadır. Firma personeline asgari yasalar gereği olan tüm koşullar uygulanmaktadır. Bunun dışında sağladıkları maddi imkanlar günün şartlarına göre her sene gözden geçirilerek düzenlenmekte ve bütün personele e-ortam, pano, konuşma, vb. kanallarla duyurulmaktadır.Ayriyeten personelin gelişimi için gerekli olan tüm şartlar sağlanmaktadır. Mesela personelin kişisel gelişim için eğitimler, konferanslara katılımlar, yabancı dil geliştirme programlarına katılımlarının desteklenmesi, vb.

Erbakır İşe Alım Süreci

Mavi Yaka İşe Alım Süreci;
İş başvurusunun kabulü ile başlar, İnsan Kaynakları uzmanlarının yaptığı mülakat ve Yetenek testlerinin uygulanması ile devam eder. İK uzmanlarından sonra teknik mülakat için İlgili bölüm yöneticileri ile görüşme sonucu işe kabul edilmesi planlanan adayların referans araştırmaları yapılır.

Daha sonra ücret teklifi yapılır ve kabul eden adaylar işyeri hekimleri tarafından detaylı sağlık kontrollerinden geçirilir. İşyeri hekimleri tarafından çalışmasına olur verilen adayların kanuni işe girişleri yapılır ve çalışacağı bölüme göre belirlenen oryantasyon programının uygulanması ile sona erer.

Fotoğrafsız başvurular kabul edilmemektedir.

Beyaz Yaka İşe Alım Süreci;
Başvuruların internet ortamından kabul edilmesi ile süreç başlar, uygun görülen adaylar ile insan kaynakları görüşme süreci başlar ve yetkinlik bazlı mülakat uygulanır. Daha sonra gerek görülen adaylara İngilizce bilgi seviyesi tespit edilir ve gerektiğinde İngilizce mülakat yapılır.

Davranış testleri uygulanan ve pozisyona uygun olduğunu düşündükleri adaylar ile teknik mülakat yapılmak üzere firmaya davet edilir. Teknik mülakatlar gerekli olması halinde panel şeklinde de uygulanmaktadır.
Bu aşamaları geçen adaylar ile işe kabul edilmesi planlanan adayların referans araştırmaları yapılır.
Daha sonra ücret teklifi yapılır ve kabul eden adaylar işyeri hekimleri tarafından detaylı sağlık kontrollerinden geçirilir. İşyeri hekimleri tarafından çalışmasına onay verilen adayların kanuni işe girişleri yapılır ve çalışacağı bölüme göre belirlenen oryantasyon programının uygulanması ile sona erer.

Fotoğrafsız başvurular kabul edilmemektedir.

Eğitim

Eğitim performans değerlendirme sonuçlarına göre İnsan Kaynakları Departmanı, eleman ya da amiri tarafından önerilmektedir. Yetkinlik açığının giderilmesi ile ilgili eğitimler ise geliştirme merkezi uygulamaları neticesinde ortaya çıkmaktadır. Eğitimler eğitim sözlüğünden belirlenmektedir. Senede iki dönem şeklinde planlanmaktadır. Eğitimler iç ve dış eğitimler olarak ikiye ayrılmaktadır. Eğitmenler şirket içinden ve dışından gelmektedir. Şirket dışından karşılanan eğitimler yurt içi veya yurt dışı eğitim ve danışmanlık şirketleri aracılığı ile yapılmaktadır. Ayrıca e-öğrenme aracılığı ile de firmanın eğitim gereksinimleri sağlanmaktadır.



Üstter yer alan bağlantıyı tıkladığınız zaman firmanın iş başvuru formu sayfası açılacak. Bu formda sizden istenen bilgileri doldurarak online iş başvurunuzu yapabilirsiniz.

*Sitemiz ilanlar-basvurular.blogspot.com 'un adı geçen kurumlar ile bağlantısı yoktur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ilanlar-basvurular.blogspt.com personel, eleman, iş başvuru, memur alımı, akademik personel alımı,işçi alımı üzerine güncel haberleri ve ilan duyurularını takip edebileceğiniz kapsamlı bir sitedir. Bu kısımdan yorum yapmak için yorumlama biçiminden adı/url yazan kısmı seçin. Url kısmını boş bırakabilirsiniz.

Bu kısımdan bizlere yorumlarınızı iletebilirsiniz. Sitemizin adı geçen firmalar ile herhangi bir bağlantısı yoktur. Sitemiz yalnızca iş başvuru sayfalarının bir araya getirilmesi ile oluşturulmuştur. Bu sayfaya yorum yaparken telefon vs. gibi kişisel bilgilerinizi girmeyin.