Perşembe, Temmuz 14, 2011

OTOKAR İŞ BAŞVURUSU

OTOKAR İŞ BAŞVURUSU

Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında yer alan Otokar Koç Grubu'na bağlı firmalardan biridir. Firmanın işe alım süreci hakkında bilgiler bu sayfamızdadır.


Otokar'da Koç Topluluğu'nun benimsemiş olduğu ana İnsan Kaynakları politikaları takip edilir. İnsan kaynakları aşamaları, personelin işe alınmasından itibaren aşağıdaki şekilde işler:
Seçme Yerleştirme Aşaması
İnsan Kaynakları Müdürlüğü, müdürlükler tarafından bildirilen personel taleplerinin karşılanması için mevcut veri kaynaklarını değerlendirerek uygun görülen adayları görüşmeye davet eder.
Beyaz yaka pozisyonlar için;
Görüşmeye davet edilen adaylara kişilik envanteri ve İngilizce seviye tespit sınavı uygulanır. Görüşme sonuçları değerlendirildikten sonra ilgili müdürlük ve İnsan Kaynakları Müdürlüğü tarafından uygun görülen adaylara ücret teklifi sunulur ve işe yerleştirme süreci başlar. Beyaz yaka iş başvuruları www.kockariyer.com adresinden yapılabilmektedir.
Mavi yaka pozisyonlar için;
Görüşmeye davet edilen adaylara, iş görüşmesi ve atölye ortamında mesleki profil testi uygulanır. Bu aşamaları başarıyla geçen adaylara ücret teklifi sunulur ve işe yerleştirme süreci başlar. Mavi yaka iş başvuruları ise buradan yapılabilmektedir.



ilanlar-basvurular.blogspot.com tarafından hazırlanan bu sayfa yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Sitemizin kurumlar ile bağlantısı yoktur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ilanlar-basvurular.blogspt.com personel, eleman, iş başvuru, memur alımı, akademik personel alımı,işçi alımı üzerine güncel haberleri ve ilan duyurularını takip edebileceğiniz kapsamlı bir sitedir. Bu kısımdan yorum yapmak için yorumlama biçiminden adı/url yazan kısmı seçin. Url kısmını boş bırakabilirsiniz.

Bu kısımdan bizlere yorumlarınızı iletebilirsiniz. Sitemizin adı geçen firmalar ile herhangi bir bağlantısı yoktur. Sitemiz yalnızca iş başvuru sayfalarının bir araya getirilmesi ile oluşturulmuştur. Bu sayfaya yorum yaparken telefon vs. gibi kişisel bilgilerinizi girmeyin.