Çarşamba, Temmuz 06, 2011

GOLDAŞ KUYUMCULUK İŞ BAŞVURUSU

GOLDAŞ KUYUMCULUK İŞ BAŞVURUSU


Goldaş Kuyumculuk iş başvurusu işlemleri hakkında gerekli açıklamalar bu sayfamızda yayınlanmaktadır.


Goldaş Kuyumculuk'un İnsan Kaynakları Politikaları, ÖNCE İNSAN prensibini odak noktası olarak benimseyen bir felsefe üzerine inşa edilmiştir. Firmanın temel politikası küresel bakış açısıyla insan kaynakları politika ve uygulamalarını devamlı geliştirmek ve insana devamlı yatırım yapmaktır.Toplam kalitenin sağlanabilmesi için "kişisel kalitenin devamlı geliştirilmesi" gerekir yaklaşımı üzerinde yükselen insan kaynakları politikaları;
• İşin özelliklerine uygun personel seçimi ve yerleştirilmesi,
• Devamlı gelişim için personel eğitimleri,
• Adil ve objektif performans sistemiyle başarının ödüllendirilmesi,
• Çalışanların niteliklerini geliştirmeye yönelik bir kariyer değerlemesinin yapılması,
• Verimli ve huzurlu çalışma ortamı yaratılması için altyapının hazırlanmasını kapsar.
Goldaş bütün çalışmalarında takım ruhunu ve paylaşmayı en mühim değeri olarak benimser, beraber çalışmanın ve mutlu çalışma ortamı yaratmanın karşılıklı sevgi, saygı, pozitif yaklaşım, dürüstlük, çalışkanlık ve yardımlaşma ile mümkün olduğuna inanmaktadır. İletişim becerilerini geliştirmenin takım ruhunu, motivasyonu ve verimliliği arttıracağına inanır. Eğitim almayı ve eğitim vermeyi işlerinin ayrılmaz bir parçası olarak görür.

Firmanın sitesinde iş başvuru formu bulunmamaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ilanlar-basvurular.blogspt.com personel, eleman, iş başvuru, memur alımı, akademik personel alımı,işçi alımı üzerine güncel haberleri ve ilan duyurularını takip edebileceğiniz kapsamlı bir sitedir. Bu kısımdan yorum yapmak için yorumlama biçiminden adı/url yazan kısmı seçin. Url kısmını boş bırakabilirsiniz.

Bu kısımdan bizlere yorumlarınızı iletebilirsiniz. Sitemizin adı geçen firmalar ile herhangi bir bağlantısı yoktur. Sitemiz yalnızca iş başvuru sayfalarının bir araya getirilmesi ile oluşturulmuştur. Bu sayfaya yorum yaparken telefon vs. gibi kişisel bilgilerinizi girmeyin.