Çarşamba, Temmuz 06, 2011

COCA COLA İŞ BAŞVURUSU

COCA COLA İŞ BAŞVURUSU

Dünya'nın 1 numaralı içecek markası olan Coca Cola firmasına nasıl iş başvurusu yapılır bu sayfamızda anlatmaktayız. 

Coca Cola İşe Alım Süreci

Coca Cola firmasında üstün performansın üstün vasıflarla sağlanabileceğine inanılmaktadır.Firmanın insan kaynakları politikası da bu yaklaşıma paralel olarak yetenekli insan kaynağının cezbedilip firma bünyesine katılması ve devamlı geliştirilmesi prensibine dayanıyor. İşe alım sürecinden başlayarak bütün insan kaynakları süreçlerinin ortak paydasını yetkinlikler oluşturur ve tüm süreçler firma personelinin ve idarecilerinin yetkinliklerini geliştirmeye/artırmaya yönelik işletiliyor. Bütün elemanlar, başarı odaklı, takım çalışmasına uyumlu, problem çözme yetenekleri gelişmiş, müşteri ve kalite odaklılık prensibiyle çalışan, ikna kaabiliyeti yüksek ve var olanı devamlı geliştirerek yenilikçi olmaları yönünde desteklenmektedir.


“Çalışan Gelişimi” konusu İnsan Kaynakları ve saha idarecilerinin en öncelikli konularından biri. Firma idarecileri “Çalışan Geliştirme” konusunda devamlı olarak yetiştirilir. Personelin gerek iş hedefleri gerekse de yetkinlik gelişimleri kurumsal bir performans yönetimi sistemi ile takip edilmektedir. Gelişim gereksinimleri “CCI Kampüs” ismi verilen eğitim ve gelişim yapısı içinde karşılanmaktadır. Bundan dolayı, uzaktan eğitim dersleri, firma bünyesindeki deneyimli eğitimcilerin oluşturduğu şirketiçi eğitimler, dışardan alınan eğitimler, seminerler yer alıyor.

Coca Cola 'da ücretlendirme sisteminde ve kariyer planlaması iş ailesi modeli üzerinde yapılandırılmaktadır. Firma personelinin bilgi/beceri ve yetkinliklerini artırma, başarılı elemanlara kariyer fırsatları ve iş zenginliği yaratma ve bu sayede organizasyonun devamlılığını sağlama maksadıyla “Şirket İçi İstihdam Sistemi” etkin olarak kullanılır. Mesela 2007 senesinde, 97 pozisyonu şirket içinden atamalarla doldurdular.

Başarılı ve potansiyel personeli hem fonksiyonel hem de üst idare seviyesinde yapılan yetenek yönetimi gözden geçirme toplantılarında takip edilir ve bireysel gelişim programlarıyla bir sonraki adımlara hazırlanmaları sağlanır.


Üstte yer alan bağlantıyı tıkladığınız zaman Coca Cola'nın kurumsal sitesi açılacak ve bu sayfada iş başvuru işlemlerinizi yapabileceksiniz.

*Müstahdem.com tarafından hazırlanan bu sayfa yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Sitemizin kurumlar ile bağlantısı yoktur

GOLDAŞ KUYUMCULUK İŞ BAŞVURUSU

GOLDAŞ KUYUMCULUK İŞ BAŞVURUSU


Goldaş Kuyumculuk iş başvurusu işlemleri hakkında gerekli açıklamalar bu sayfamızda yayınlanmaktadır.


Goldaş Kuyumculuk'un İnsan Kaynakları Politikaları, ÖNCE İNSAN prensibini odak noktası olarak benimseyen bir felsefe üzerine inşa edilmiştir. Firmanın temel politikası küresel bakış açısıyla insan kaynakları politika ve uygulamalarını devamlı geliştirmek ve insana devamlı yatırım yapmaktır.Toplam kalitenin sağlanabilmesi için "kişisel kalitenin devamlı geliştirilmesi" gerekir yaklaşımı üzerinde yükselen insan kaynakları politikaları;
• İşin özelliklerine uygun personel seçimi ve yerleştirilmesi,
• Devamlı gelişim için personel eğitimleri,
• Adil ve objektif performans sistemiyle başarının ödüllendirilmesi,
• Çalışanların niteliklerini geliştirmeye yönelik bir kariyer değerlemesinin yapılması,
• Verimli ve huzurlu çalışma ortamı yaratılması için altyapının hazırlanmasını kapsar.
Goldaş bütün çalışmalarında takım ruhunu ve paylaşmayı en mühim değeri olarak benimser, beraber çalışmanın ve mutlu çalışma ortamı yaratmanın karşılıklı sevgi, saygı, pozitif yaklaşım, dürüstlük, çalışkanlık ve yardımlaşma ile mümkün olduğuna inanmaktadır. İletişim becerilerini geliştirmenin takım ruhunu, motivasyonu ve verimliliği arttıracağına inanır. Eğitim almayı ve eğitim vermeyi işlerinin ayrılmaz bir parçası olarak görür.

Firmanın sitesinde iş başvuru formu bulunmamaktadır.

MERCEDES BENZ İŞ BAŞVURUSU

MERCEDES BENZ İŞ BAŞVURUSU

Mercedes Benz iş başvurusu işlemleri hakkında açıklamaların ve bilgilerin yer aldığı ilanlar-basvurular.blogspot.com sayfasıdır.

Mercedes-Benz Türk firması, Türkiye’deki liderlik konumunun gerektirdiği modern ve stratejik İnsan Kaynakları uygulamalarına, firma personelinin ve stajyerlerin eğitimine ve Türk halkına hizmet sunmaya bilhassa önem vermektedir.

Bu bağlamda personel profilini, mesleğinde uzman, gelişmiş sosyal yetkinliğe sahip, firmaya ve çalıştığı fonksiyona yönelik motivasyonu yüksek; öğrenmeye, kendini geliştirmeye ve katma değer yaratmaya arzulu biçiminde tanımlamaktadır.

Firma geliştirmiş olduğu öncü teknolojiler, üstün ürün kalitesi ve “Mükemmelliğe Adanmışlık” prensibi ile dahil olduğu sektörün geleceğini şekillendirme hedefine sahiptir ve küresel rekabet şartlarında mükemmel konumunu muhafaza edip geliştirmesi yolunda, personeline şirketin "Kârlı ve Sürdürülebilir Büyüme" bakış açısına paralel olarak devamlı gelişimini hedefledikleri en mühim kaynak olarak görmektedir.

Gerçekleştirilen mesleki ve bireysel gelişim eğitimlerinin dışında rekabet ortamında firmaları güçlü kılan yönetici ve yönetici adayı eğitimlerine de önem veren firma bu doğrultuda tüm personelinin kendi kişisel gelişimlerinin sorumluluklarının farkında olacakları yüksek performanslı bir çalışan kültürü yaratmayı arzuluyor.


Açılacak olan firmaya ait sayfada açık pozisyonlara başvuru yapabilirsiniz.

*ilanlar-basvurular.blogspot.com tarafından hazırlanan bu sayfa yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Sitemizin kurumlar ile bağlantısı yoktur


PHILLIP MORRIS (PHILSA) İŞ BAŞVURUSU

PHILLIP MORRIS (PHILSA) İŞ BAŞVURUSU

Phillip Morris (Philsa) firmasına iş başvurusu yapmak için gereken bilgilerin yer aldığı ilanlar-basvurular.blogspot.com sayfasıdır.

Philip Morris/Sabancı, Philip Morris International (PMI)  1984 senesinde Türkiye pazarına girdi ve 1991 yılında Sabancı Holding ile ortak girişim anlaşmasına imza attı. Bunun akabinde bir süre sonra Torbalı'daki Philsa fabrikasında PMI markalarının imalatı başladı. Philsa, günümüzde, yaklaşık 730 personeli ve en son teknolojiye sahip imalat merkeziyle, PMI'ın dünya çapındaki en büyük dördüncü imalat tesisi ünvanına sahiptir. 

Philip Morris/Sabancı, Türkiye'deki bağış programlarını aktif olarak desteklemektedir. En büyük programlarından birisi de ihtiyacı olan öğrencilere burs olanağı sağlamaktır.


Firma işe alım aşamalarında özel bir kurumun aracılık hizmetlerinden faydalanıyor. Kendine ait sitede başvuru sayfası bulunmuyor.

Üstte yer alan bağlantıyı tıkladığınız zaman firmaya ait kariyer sayfasından açık iş ilanları için başvuru yapabilirsiniz.

*
ilanlar-basvurular.blogspot.com tarafından hazırlanan bu sayfa yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Sitemizin kurumlar ile bağlantısı yoktur.





ÇOLAKOĞLU METALURJİ İŞ BAŞVURUSU

ÇOLAKOĞLU METALURJİ İŞ BAŞVURUSU
Çolakoğlu Metalurji iş başvurusu için gereken bilgiler yer almaktadır.


Çolakoğlu Metalurji, bireylerin hayat standardını artıran daha yaşanabilir, sağlam ve modern yapılar için, sektöründeki son teknolojiyi kullanarak güvenilir ve müşteri ihtiyaçlarını karşılayan ürünleri, çevre ve sosyal sorumluluk bilinci ile üretmeyi kurumsal değeri olarak kabul etmiştir.

Müşterileri ile uzun vadeli ilişkiler kurmayı esas alan Çolakoğlu Metalurji, kuruluşundan bugüne kadar, güvenilirliği ve kalitesi açısından Türk sanayisinin lider firmaları arasında yer almış ve hem kendisini hem de sektörü daha ileriye taşıma noktasında önemli adımlar atmıştır.


Üstte yer alan bağlantıyı tıkladığınız zaman firmaya ait kariyer sayfasından açık iş ilanları için başvuru yapabilirsiniz.

*
ilanlar-basvurular.blogspot.com tarafından hazırlanan bu sayfa yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Sitemizin kurumlar ile bağlantısı yoktur.

İPRAGAZ İŞ BAŞVURUSU

İPRAGAZ İŞ BAŞVURUSU

Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında her sene ilk onda yer alan İpragaz firmasına iş başvurusu yapmanı için gereken bilgiler bu sayfada yer almaktadır.

Firmaya iş başvuruları mektup, e-posta, internet sitesi yoluyla olduğu gibi, personelinin veya danışmanlık firmalarının tavsiyeleri gibi değişik kaynaklardan da iletilebilir.İletilen bütün iş başvuruları, İnsan Kaynakları veritabanına kaydedilir. Senelij yapılan işgücü planlaması doğrultusunda pozisyon açığı olduğu zaman, bu veritabanından araştırma yapılarak, iş tanımları ile gerekli vasıflara sahip adaylardan bir havuz oluşturulur.İpragaz vizyon, misyon ve ortak değerlerine uygun olmanın yanı sıra, İpragaz temel yetkinliklerine ve pozisyonun gerektirdiği iş ailesi yetkinliklerine uygunluk, aday seçiminde aranan temel kriterlerdir.

İş başvuruları için e-mail adresi:
insan.kaynaklari@ipragaz.com.tr

BSH EV ALETLERİ İŞ BAŞVURUSU

BSH EV ALETLERİ İŞ BAŞVURUSU

BSH'ye katıldığınız zaman, Avrupa'nın lider, dünyanın üçüncü büyük beyaz eşya şirketi olan Bosch and Siemens Home Appliances grubunun mühim bir personeli olursunuz. Devamlı değişen ve gelişen bir yapının, eğitime ve bilgiye önem veren çevreci ve uluslararası bir topluluğun arasına katılırsınız.

Profesyonelliği ve mükemmelliği hedef almış küresel vizyona sahip, ufku geniş bir yönetici grubuyla birlikte olursunuz. BSH Türkiye, kariyerini büyüyen, başarılı ve dinamik bir şirket yapısında sürdürmek isteyenlerin tercihidir.


Üstte yer alan bağlantıyı tıkladığınız zaman firmaya ait kariyer sayfasından açık iş ilanları için başvuru yapabilirsiniz.

*ilanlar-basvurular.blogspot.com tarafından hazırlanan bu sayfa yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Sitemizin kurumlar ile bağlantısı yoktur.

Unilever İş Başvurusu

Unilever İş Başvurusu

Unilever iş başvurusu yapma işlemleri hakkında bilgilerin yer aldığı ilanlar-basvurular.blogspot.com sayfasıdır.

Management Trainee İş Başvurusu
Management Trainee işe Alımları 3 seviyeden meydana gelmektedir:
1. Yetkinlik Bazlı Başvuru Formu (Ön eleme için)
2. Mülakat
3. Selection Board (Değerlendirme Merkezi)

MT başvuru formlarında yer alan yetkinlik bazlı soruların eksiksiz olarak doldurulması gerekir. Bütün başvuru formları bu sorulara göre değerlendirilip puanlanır.Başvuru formları başarılı bulunan adaylar Başvuru Formu Puanına göre mülakata davet edilir.Mülakatlarda başarılı olan adaylar Selection Board'a (Değerlendirme Merkezine) davet edilir.Selection Board mülakatlarda başarılı olan 6 adayın bulunduğu tüm gün devam eden ve günün sonunda sonucun açıklandığı bir Değerlendirme Merkezidir.

MT başvurularıyla ilgili hatırlatmalar
Başvuru formunuzu seçerken, işe alım sayfasında bulunan form açıklamalarındaki toplam iş tecrübesi, İngilizce bilgisi vb açıklamaları dikkate alarak başvurunuzu yapınız.Başvuru formunu ve yetkinlik bazlı soruları eksiksiz cevapladığınızdan emin olunuz.Fakat tamamiyle doldurulmuş ve "submit" edilmiş formlar değerlendirmeye alınır.Yetkinlik bazlı örnekler, hayatınızın her alandan olabilir. Yetkinlik bazlı cevapların uzun veya kısa olması değil anlatım şekli ve sorunun tam karşılığı olması önemlidir.Başvuru formunuzda her bölüm ayrı ayrı puanlanır. Her bölümü aynı dikkat ve titizlikle cevaplandırdığınızdan emin olunuz.Mutlaka fonksiyon tercih(ler)i yapınız;ilk iki departman tercihinin öncelikli olarak değerlendirildiğini unutmayınız.Form "Submit" edildiğinde üzerinde değişiklik yapılamaz bu nedenle yeterli zamanınız yoksa "as Draft" butonuna basıp formu uygun olduğunuz zaman doldurabilirsiniz.Başvuru formu puanlanan tüm adaylara sistem üzerinden bilgilendirici mesaj ulaşır.MT işe alım dönemi yoğunlukla Nisan-Temmuz ayları arasındadır. Ancak ek bir ihtiyaç duyulduğunda MT alımları yapılır.Başvuru formlarının geçerlilik süresi 6 aydır. 6 ay sonra formunuzu güncellediğinizden emin olunuz.


Üstte yer alan bağlantıyı tıkladığınız zaman Unilever'in resmi sitesinin insan kaynakları sayfası açılacak. Açılan bu sayfada başvurmak istediğiniz kısma ait formu doldurun.

* ilanlar-basvurular.blogspot.com tarafından hazırlanan bu sayfa yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Sitemizin kurumlar ile bağlantısı yoktur.