Salı, Temmuz 05, 2011

TOYOTA İŞ BAŞVURUSU

TOYOTA İŞ BAŞVURUSU

Toyota iş başvurusu ve işe alım süreci hakkında özet bilgiler yer almaktadır.

Toyota Personel Alımı İçin Aranan Nitelikler

Toyota firmasında mavi yakalı olarak çalışmak maksadıyla başvuracak adayların lise ve ya meslek yüksek okulu mezunu olmaları,30 yaşını aşmamış ve erkek adayların askerlik görevinin tamamlanmış olması gerekmektedir.

Beyaz yakalı olarak çalışmak maksadıyla başvuracak adaylar ile alakalı her bir pozisyon için, pozisyonun gerektirdiği vasıflar tanımlanmış durumda ve işe alımlarda adaylarda, tanımlanan bu vasıfların mevcudiyeti ve seviyesi aranıyor.Ayrıca iyi tanımlarından hareketle pozisyona özel deneyim, yabancı dil bilgisi gibi vasıflar da değerlendirmede dikkate alınıyor. Güvenilirlik,dürüstlük,takım çalışması,devamlı gelişim,kalite ve müşteri odaklı yaklaşım,kendine güven gibi bütün personelin devamlı olarak sergilemesi beklenen ortak değerler tüm adaylarda aranıyor.

İŞE ALIM SÜRECİNDE UYGULANAN ÖZEL TESTLER VE SINAVLAR

Toyota'da işe alımlar , İnsan Kaynakları Bölümü tarafından düzenlenen sınav ve mülakat aşamalarıyla gerçekleştiriliyor.

Mavi yakalı olarak çalışmak için başvuran adaylara genel kültür ve şekil algılama testleri yapılıyor.Testlerde başarılı olan adaylar el becerisi sınavına alınıyor.
Beyaz yakalı adaylara gereksinim duyulan pozisyona ve alım yapılacak görev tanımına uygun yabancı dil sınavı yapılıyor.Sınavda başarılı olan adaylar mülakata alınarak adayın aranan profile ve başvurulan göreve uygunluğu tespit ediliyor.

FİRMADA PERSONELE TANINAN SOSYAL OLANAKLAR
• Personele servis ve yemek olanağı sağlanıyor.
• Maaşa ilave olarak sosyal yardım veriliyor.
• Firmada bir yılını doldurmuş personele özel sağlık sigortası yapılıyor.
• Firma personelinine ve ailelerine yönelik olarak, sosyal yönden personeli desteklemek ve memnuniyeti sağlamak amacıyla özel günler ödül sistemi uygulanıyor.(Uzun Süreli Hizmet Anısı,Evlilik, Doğum, İlkokula Başlama vb)
• Personelin çeşitli iyileştirme çalışmalarına katkıda bulunmalarını sağlamak, başarılarını ödüllendirmek ve işe yönelik motivasyonlarını arttırmak amacıyla ödül sistemi uygulanıyor.(Kaizen,VE/VA,5S vb)
• Personelin şirket içinde ve şirket dışında görev, yetki ve sorumluluklarını yerine getirmek üzere öğrenmek durumunda olduğu ve aktif olarak günlük işinde kullandığı yabancı diller (Japonca ve İngilizce) için personeli teşvik ve motive edici mahiyette yabancı dil tazminatı uygulaması var .
• Bireysel kariyer gelişimi için yurtiçi ve yurtdışı eğitim ve gelişim programları düzenleniyor.
• Personelin motivasyonunu devamlı canlı tutabilmek maksadıyla çeşitli sosyal aktiviteler organize ediliyor(Aile Günü,Bölüm yemekleri vb).
• Bunlara ilave  olarak çeşitli spor etkinlikleri düzenleniyor.



Firmanın doğrudan online başvuru formu yok. Fakat sitelerinde başvuru yapabileceğiniz adresleri açıklamışlar.

* ilanlar-basvurular.blogspot.com tarafından hazırlanan bu sayfa yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Kurumlar ile sitemizin bağlantısı yoktur.

1 yorum:

  1. mehmet önder7:26 ÖÖ

    ben lise 1 gidiyorum busene yani lise 2 de toyota bölümüne gidecegim bu 3 aylık tatilde 1 veya 2 ay staj görmeliyim çünkü seneye toyotaya gidecegim için parçları tanımam gerekli bu durumda size rica ediyorum ben toyotaya girmek istiyorum

    YanıtlaSil

ilanlar-basvurular.blogspt.com personel, eleman, iş başvuru, memur alımı, akademik personel alımı,işçi alımı üzerine güncel haberleri ve ilan duyurularını takip edebileceğiniz kapsamlı bir sitedir. Bu kısımdan yorum yapmak için yorumlama biçiminden adı/url yazan kısmı seçin. Url kısmını boş bırakabilirsiniz.

Bu kısımdan bizlere yorumlarınızı iletebilirsiniz. Sitemizin adı geçen firmalar ile herhangi bir bağlantısı yoktur. Sitemiz yalnızca iş başvuru sayfalarının bir araya getirilmesi ile oluşturulmuştur. Bu sayfaya yorum yaparken telefon vs. gibi kişisel bilgilerinizi girmeyin.