Cumartesi, Temmuz 16, 2011

TURKCELL İŞ BAŞVURUSU

TURKCELL İŞ BAŞVURUSU

Türkiye'nin lider GSM Operatörü Turkcell'in işe alım süreci hakkında bilgiler yer almaktadır. Firma her sene yüzlerce yeni eleman alarak Türkiye'de istihdama önemli bir katkı sağlamaktadır.


Turkcell Kariyer Süreçleri

Turkcell’de kariyer yollarınızı değiştirme veya değişik deneyimler kazanma fırsatından faydalanabilirsiniz. Açılan pozisyonlar ilk olarak iç ilanla firma içinde duyurulur ve bu ilanlara arzu eden personel başvurabilir. Değerlendirme neticelerine göre kariyer ve terfi hareketleri yapılır.

Turkcell Performans ve Yetenek Yönetimi

Turkcell Performans ve Yetenek Yönetimi , personelin başarılı iş neticelerini, kurum kültürü ve değerlerine uygun davranışlarını ve yüksek performanslarını ortaya çıkarmayı hedefleyen bir süreçtir. Süreç 4 adımdan oluşur:

Hedef Belirleme
Ara Değerlendirme
Davranış Modeli Değerlendirme
Performans Değerlendirme ve Yetenek Yönetimi basamaklarından meydana gelen Performans ve Yetenek Yönetimi aşamaları işletilmektedir.

Hedef Belirleme Aşaması ile personelin firma hedefi paralelinde doğru hedeflere yönelmeleri sağlanır. Hedef belirleme aşamasında fark yaratanı ayırt eden ve kişisel katkıyı gösteren amaçların belirlenmesine önem verilmektedir.


*ilanlar-basvurular.blogspot.com tarafından hazırlanan bu sayfa ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır. Sitemizin kurumlar ile bağlantısı yoktur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ilanlar-basvurular.blogspt.com personel, eleman, iş başvuru, memur alımı, akademik personel alımı,işçi alımı üzerine güncel haberleri ve ilan duyurularını takip edebileceğiniz kapsamlı bir sitedir. Bu kısımdan yorum yapmak için yorumlama biçiminden adı/url yazan kısmı seçin. Url kısmını boş bırakabilirsiniz.

Bu kısımdan bizlere yorumlarınızı iletebilirsiniz. Sitemizin adı geçen firmalar ile herhangi bir bağlantısı yoktur. Sitemiz yalnızca iş başvuru sayfalarının bir araya getirilmesi ile oluşturulmuştur. Bu sayfaya yorum yaparken telefon vs. gibi kişisel bilgilerinizi girmeyin.